Dojrzały miękki banan to świetny dodatek do każdego wypieku i deseru. A serniki nie były wyjątkiem. Dzielę się bardzo delikatnym i smacznym przepisem na każdą okazję. A jeśli masz wystarczająco dużo czasu, napełnij go domowym karmelem.
Składniki
- ciasteczka - 200 g
- masło - 100 g
- banany - 6 sztuk
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i włóż do formy. Możesz obejść się bez podstawy.
Ubij twaróg blenderem, dodaj banany, jajko i mąkę i ponownie ubij.
Wlać masę twarogową na spód i piec sernik w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Odstaw na kolejne 15 minut w uchylonym piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy