Jeśli kochasz słodycze kokosowe i batony – ten przepis będzie twoim zbawieniem. Z łatwością zastąpi nagrody sklepowe i Raffaello, ale jednocześnie jest znacznie bardziej przydatny i zawsze wiesz dokładnie, co jest w składzie. Dzieci są szczególnie zachwycone!
Składniki
- płatki kokosowe - 60 g
- syrop (topinambur) – 50 g
- śmietana (Kokosowe, od 20%) – 100 ml
- ekstrakt waniliowy - 0.5 łyżeczka
- Biała czekolada (bez cukru) – 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij śmietanę w pianę przez kilka minut.
Dodaj syrop i ekstrakt waniliowy. Wymieszać.
Rozpuść białą czekoladę w łaźni wodnej i wyślij tam.
Dodaj płatki kokosowe, rozłóż masę cienką warstwą na pergaminie i przykryj pergaminem na wierzchu.
Pozostaw obrabiany przedmiot w lodówce na kilka godzin pod prasą, a następnie pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy