dania główne
20.06.2022
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem, szparagami i zielonym groszkiem
50 min
4 porcje
Czy wiesz, jak łatwo zrobić prawdziwy przysmak z zapiekanki ziemniaczanej? Na przykład do tego przepisu potrzebujesz łososia, szparagów i zielonego groszku. Nawiasem mówiąc, aby pięknie ułożyć tłuczone ziemniaki, użyj worka do szprycowania.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- śmietana - 50 ml
- masło - 50 g
- łosoś - 300 g
- zielony groszek - 100 g
- szparagi - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na puree ze śmietaną i masłem. Doprawić.
Sparzyć groszek wrzącą wodą. Pokrój i przyspawaj pędy szparagów przez 3-5 minut.
Pokrój łososia na kawałki i ułóż w formie ze szparagami i groszkiem.
Ułóż puree na wierzchu i wyślij zapiekankę do piekarnika na 20 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy