dżem pomarańczowy bez skórki

30 min
6 porcji
Dżem pomarańczowy bez skórki
beats_, stock.adobe.com
0

Znalezienie dżemu pomarańczowego w sklepie nie jest łatwe. Zostaw poszukiwania i ugotuj je samodzielnie. Co więcej, nie jest do tego potrzebna specjalna wiedza. Skorzystaj z tego przepisu. Ilość cukru zależy od tego, jak słodkie będą cytrusy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomarańcze wrzącą wodą, obierz i podziel na plasterki.

Drobno posiekaj pomarańczowe plasterki, włóż do rondla z grubym dnem i przykryj cukrem. Przykryj i odstaw na 1,5 do 2 godzin.

Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Dodaj sok z połowy cytryny i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

Ułóż dżem w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy