czarna rzodkiewka na zimę

20 min
4 porcje
Czarna rzodkiewka na zimę
meteo021, stock.adobe.com
0

Często słyszę, że czarna rzodkiew ma specyficzny aromat i zbyt ostry smak. Cytryna i mielony imbir pomagają sobie z tym poradzić. Wypróbuj ten przepis: czarna rzodkiew zaskoczy Cię przyjemnym kremowym wykończeniem i chrupiącym miąższem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czarną rzodkiewkę, obierz i zetrzyj.

Rzodkiewki włożyć do durszlaka i opłukać pod bieżącą wodą, lekko wycisnąć.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.

Rzodkiewki wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, solą i mielonym imbirem.

Wlej wodę i gotuj przez 7-10 minut.

Włóż do czystych, suchych słoików, zamknij pokrywkami i owiń ciepłym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy