Jedną z najlepszych kombinacji warzyw do konserwacji zimowej są squash, pomidory i papryka. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i doskonale nadaje się zarówno do dekoracji świątecznego stołu, jak i do swobodnej kolacji. Przedmiot obrabiany będzie przechowywany w puszkach przez długi czas.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- pomidory (małe) – 600 g
- papryka - 500 g
- Goździk - 4 Bud
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 1 pęczek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- woda - 1 L
- cukier - 2 art.
- sól - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo. Pomidory najlepiej pozostawić w całości.
Ułóż w sterylnych słoikach i dodaj czosnek, zioła i przyprawy.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z solą, cukrem i octem.
Napełnij warzywa i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy