SOS Sugo na zimę

50 min
14 porcji
SOS Sugo na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Kuchnia Włoska słynie z przepysznych sosów. Są w stanie zamienić każde danie w prawdziwe arcydzieło! Dzisiaj chcę bardziej szczegółowo omówić przepis na sos Sugo. Przygotowuje się go z pomidorów z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój pomidory.

Posiekaj obraną paprykę, czosnek i cebulę.

Podsmaż cebulę z czosnkiem na oleju przez 3 minuty.

Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj pomidory, cukier, sól i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Przetrzyj powstałą masę przez sito.

Wróć do ognia, gotuj przez kolejne 2 minuty i wlej ocet.

Rozłóż gorący sos w słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy