Gruzińskie ogórki na zimę bez sterylizacji

20 min
8 porcji
Gruzińskie ogórki na zimę bez sterylizacji
0

Szukasz ciekawego przepisu na pikantną sałatkę na zimę? Przygotuj ogórki po gruzińsku! Z dodatkiem czosnku i ostrej papryki warzywa są aromatyczne i umiarkowanie pikantne. Możesz użyć świeżych pomidorów lub gotowego soku pomidorowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i czosnek.

Pokrój ostrą paprykę na pół, obierz nasiona i spłucz.

Zmiel pomidory, czosnek i ostrą paprykę w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z solą, przyprawami, olejem i gotuj przez 15 minut.

Pokrój ogórki na kawałki o dowolnym kształcie.

Wlej ogórki do wrzącej masy i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy