Zazwyczaj sajgonki zawierają wiele jasnych, wielokolorowych składników, dzięki czemu natychmiast przyciągają uwagę. Ale dzisiaj proponuję przygotować tak minimalistyczną zieloną wersję z krewetkami, bazylią i liśćmi sałaty.
Składniki
- papier ryżowy - 6 arkusze
- bazylia - 12 listki
- sałata lodowa - 6 arkusze
- makaron ryżowy (cienki) – 30 g
- krewetki (Duże) – 18 sztuk
- ogórki - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij makaron wrzącą wodą przez kilka minut zgodnie z instrukcją.
Gotuj obrane krewetki do miękkości.
Ogórek obrać i pokroić w cienkie paski.
Zwilż papier ryżowy wodą i umieść 3 krewetki i 2 liście bazylii na każdym arkuszu.
Na nich-na liściu góry lodowej, innej sałacie lub kapuście pekińskiej.
Rozłóż ogórki i makaron i zwiń ciasne bułki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy