przekąski 22.01.2022

sajgonki z krewetkami i bazylią

25 min
6 porcji
Sajgonki z krewetkami i bazylią
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj sajgonki zawierają wiele jasnych, wielokolorowych składników, dzięki czemu natychmiast przyciągają uwagę. Ale dzisiaj proponuję przygotować tak minimalistyczną zieloną wersję z krewetkami, bazylią i liśćmi sałaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij makaron wrzącą wodą przez kilka minut zgodnie z instrukcją.

Gotuj obrane krewetki do miękkości.

Ogórek obrać i pokroić w cienkie paski.

Zwilż papier ryżowy wodą i umieść 3 krewetki i 2 liście bazylii na każdym arkuszu.

Na nich-na liściu góry lodowej, innej sałacie lub kapuście pekińskiej.

Rozłóż ogórki i makaron i zwiń ciasne bułki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy