Pieczone bułki z paluszkami krabowymi to wspaniały wybór na każdą kolację lub specjalne wydarzenie. Docenią je miłośnicy kuchni azjatyckiej i eksperymentów gastronomicznych. Przy całej prostocie zachwycą cię swoim wyrafinowanym smakiem i schludnym wyglądem.
Składniki
- okrągły ryż - 200 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 0.5 art.
- ocet ryżowy - 50 ml
- nori - 3-4 liścia
- ogórki - 1 rzecz
- paluszki krabowe - 6 sztuk
- ser śmietankowy - 60 g
- ser - 70 g
- kawior rybny - 3-4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją.
Połącz ocet, cukier i sól. Dopraw ryż i ostudź.
Obierz ogórek i pokrój w paski paluszkami krabowymi.
Połóż arkusz nori na macie, a na nim ryż.
Ułóż nadzienie z kawioru, twarogu, paluszków krabowych i ogórka.
Zwinąć ciasną rolkę za pomocą maty i pokroić mokrym nożem.
Zrób też resztę bułek.
Posyp je startym serem i wyślij na 5-7 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy