przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z żurawiną i cebulą

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z żurawiną i cebulą
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Garść pachnącej żurawiny sprawi, że danie będzie nie tylko smaczniejsze, ale także zdrowsze. Aby zrekompensować kwas jagodowy, należy dodać więcej cukru. Staraj się dokładnie wymieszać przekąskę, w przeciwnym razie żurawina zostanie zmiażdżona, a danie nie będzie już tak piękne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Posiekaj obraną cebulę i ostrą paprykę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do miski z marchewką.

Dodaj cebulę, ostrą paprykę, ocet i pominięty pieprz naciśnij czosnek. Ponownie wszystko wymieszaj.

Dodaj jagody żurawiny, delikatnie wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy