Zamiast szynki i kiełbasy kupionej w sklepie już dawno przestawiłem się na domowe klopsiki. Zasadniczo wymagają czasu na przygotowanie, ale jednocześnie wymagają minimum siły i umiejętności kulinarnych. Więc nie ma problemu nawet dla początkujących! Dzielę się moim ulubionym przepisem na wołowinę.
Składniki
- wołowina - 900 g
- ricotta - 1 szkło
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 art.
- Mozzarella - 200 g
- parmezan - 90 g
- szpinak - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wytnij i rozwiń kawałek wołowiny, aby utworzyć prostokątną warstwę.
Ubij mięso i natrzyj przyprawami do smaku.
Lekko podsmaż szpinak na patelni, aby nadmiar wilgoci zniknął.
Zetrzyj mozzarellę i parmezan.
Wymieszaj wszystkie rodzaje sera i szpinak i posmaruj mięso nadzieniem.
Zwinąć ciasną rolkę, związać nitką i skropić olejem.
Wyślij go do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 210 stopni.
Zwiększ temperaturę i piecz przez kolejne 5 minut.
Niech bułka trochę ostygnie i pokrój.