przekąski 08.07.2023

pieczeń wołowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pieczeń wołowa
Igor, stock.adobe.com
0

Zamiast szynki i kiełbasy kupionej w sklepie już dawno przestawiłem się na domowe klopsiki. Zasadniczo wymagają czasu na przygotowanie, ale jednocześnie wymagają minimum siły i umiejętności kulinarnych. Więc nie ma problemu nawet dla początkujących! Dzielę się moim ulubionym przepisem na wołowinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wytnij i rozwiń kawałek wołowiny, aby utworzyć prostokątną warstwę.

Ubij mięso i natrzyj przyprawami do smaku.

Lekko podsmaż szpinak na patelni, aby nadmiar wilgoci zniknął.

Zetrzyj mozzarellę i parmezan.

Wymieszaj wszystkie rodzaje sera i szpinak i posmaruj mięso nadzieniem.

Zwinąć ciasną rolkę, związać nitką i skropić olejem.

Wyślij go do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 210 stopni.

Zwiększ temperaturę i piecz przez kolejne 5 minut.

Niech bułka trochę ostygnie i pokrój.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy