przekąski 26.06.2023

Shawarma grzybowa

25 min
2 porcje
Shawarma grzybowa
Dmitrij Skorina, stock.adobe.com
0

Jeśli sam gotujesz shawarmę, możesz wybrać nadzienie według własnego gustu. Na przykład spróbuj wykluczyć mięso i ugotować shawarmę grzybową. Zapewniam cię, że okaże się bardzo satysfakcjonujący i smaczny. Oprócz pomidorów możesz dodać marynowaną cebulę, kapustę i pikle.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby i gotuj przez 5-7 minut na średnim ogniu, często mieszając.

Sól, pieprz i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Zetrzyj ser, pokrój pomidory na talerze.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem i musztardą.

Ułóż smażone grzyby, kawałki pomidorów i ser.

Wsuń boki do środka i zwiń shawarmę.

Grilluj gotową shawarmę przez 2-3 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy