Jeśli sam gotujesz shawarmę, możesz wybrać nadzienie według własnego gustu. Na przykład spróbuj wykluczyć mięso i ugotować shawarmę grzybową. Zapewniam cię, że okaże się bardzo satysfakcjonujący i smaczny. Oprócz pomidorów możesz dodać marynowaną cebulę, kapustę i pikle.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i obraną cebulę.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj grzyby i gotuj przez 5-7 minut na średnim ogniu, często mieszając.
Sól, pieprz i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
Zetrzyj ser, pokrój pomidory na talerze.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj majonezem i musztardą.
Ułóż smażone grzyby, kawałki pomidorów i ser.
Wsuń boki do środka i zwiń shawarmę.
Grilluj gotową shawarmę przez 2-3 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy