pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z wędzonkami i boczkiem

2 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonym mięsem i boczkiem
Alicja Królewska, stock.adobe.com
0

Tym razem chcę ci powiedzieć, jak zrobić obfitą i aromatyczną zupę grochową z wędzonym mięsem i boczkiem w powolnej kuchence. Okazuje się, że jest jeszcze szybszy i wygodniejszy niż na kuchence, ponieważ nie trzeba monitorować czasu i temperatury.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin.

Pokrój boczek, wędzone mięso i wszystkie warzywa w kostkę.

Włóż boczek, cebulę i marchewkę do miski wolnowaru i dodaj olej. Gotuj przez 15 minut w trybie smażenia.

Dodaj wędzone mięso, ziemniaki i groszek, zalej wodą i dopraw.

Gotuj w powolnej kuchence w trybie "Zupa" przez około 1,5 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy