pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z kiszoną kapustą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z kiszoną kapustą
pobaralia, stock.adobe.com
0

Oryginalnym sposobem na urozmaicenie klasycznego barszczu ukraińskiego jest zastąpienie zwykłej kapusty kiszoną. Tym razem proponuję częściową wymianę. Okazuje się jeszcze bardziej interesujący i na pewno spodoba się Twoim domownikom!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.

Drobno posiekaj zwykłą kapustę i wyślij do bulionu. Gotuj przez 15 minut.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, dodaj trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut. Dodaj kiszoną kapustę i wymieszaj.

Osobno dusić buraki przez około 10 minut, dodając również bulion. Dodaj pomidora i wymieszaj.

Wyślij obie pieczenie do barszczu i gotuj przez kolejne 5-7 minut. Dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy