
Oryginalnym sposobem na urozmaicenie klasycznego barszczu ukraińskiego jest zastąpienie zwykłej kapusty kiszoną. Tym razem proponuję częściową wymianę. Okazuje się jeszcze bardziej interesujący i na pewno spodoba się Twoim domownikom!
Składniki
- wołowina - 400 g
- kapusta kiszona - 150 g
- kapusta - 200 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.
Drobno posiekaj zwykłą kapustę i wyślij do bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, dodaj trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut. Dodaj kiszoną kapustę i wymieszaj.
Osobno dusić buraki przez około 10 minut, dodając również bulion. Dodaj pomidora i wymieszaj.
Wyślij obie pieczenie do barszczu i gotuj przez kolejne 5-7 minut. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy