pierwsze dania
17.03.2022
zupa grochowa z ciecierzycą na bulionie z kurczaka
1 godz. 0 min.
4 porcje
Do tej zupy grochowej używam suszonej ciecierzycy i zielonego groszku w puszkach. Radzę gotować go na bulionie z kurczaka - dobrze komponuje się z roślinami strączkowymi. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić takie danie w powolnej kuchence.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ciecierzyca - 100 g
- zielony groszek - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- por - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka i wyślij do miski. Dodaj tam umytą i wcześniej namoczoną ciecierzycę.
Napełnij wodą i gotuj wszystko w powolnej kuchence przez 45-50 minut w trybie zupy.
Dodaj posiekaną cebulę, zielony groszek, przyprawy i posiekane zioła. Kłamać przez kolejne 10-15 minut.
Zmiel zupę blenderem, aż będzie gładka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy