pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z ciecierzycą na bulionie z kurczaka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z ciecierzycą na bulionie z kurczaka
shaiith, stock.adobe.com
0

Do tej zupy grochowej używam suszonej ciecierzycy i zielonego groszku w puszkach. Radzę gotować go na bulionie z kurczaka - dobrze komponuje się z roślinami strączkowymi. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić takie danie w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka i wyślij do miski. Dodaj tam umytą i wcześniej namoczoną ciecierzycę.

Napełnij wodą i gotuj wszystko w powolnej kuchence przez 45-50 minut w trybie zupy.

Dodaj posiekaną cebulę, zielony groszek, przyprawy i posiekane zioła. Kłamać przez kolejne 10-15 minut.

Zmiel zupę blenderem, aż będzie gładka.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy