Jeśli lubisz pikantne pikantne potrawy-Złap przepis na pikantną marynatę. Nie jest to najlepsza opcja dla dzieci, ale na pewno spodoba się DOROSŁYM. Następnie powiem ci, co do niego dodać, aby smak był wieloaspektowy i interesujący.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- jęczmień - 100 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- ogórki (słone) – 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- sos pomidorowy (ostry) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz jęczmień z wyprzedzeniem, wyślij go do wrzącego bulionu i gotuj przez około pół godziny.
Dodaj pokrojone ziemniaki i kontynuuj gotowanie do miękkości.
Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości.
Dodaj posiekane chili, czosnek, ostry sos pomidorowy i wymieszaj.
Zdejmij smażenie z ognia i dodaj starte lub drobno posiekane ogórki.
Wyślij smażenie do zupy i gotuj przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy