Jaja przepiórcze są dobre w okroshce nie tylko ze względu na swój smak, ale także schludny wygląd. Jeśli lubisz piękną prezentację potraw i zwracasz na nią uwagę, ten przepis na okroshkę z pewnością będzie dla ciebie najlepszy.
Składniki
- ziemniaki - 4 kawałki
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- rzodkiewka - 200 g
- ogórki - 300 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- śmietana - 6 art.
- woda mineralna - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości i pokrój wszystkie składniki w kostkę.
Gotuj jajka przepiórcze osobno przez około 4 minuty i pokrój na pół.
Posiekaj warzywa i wymieszaj wszystkie składniki ze śmietaną.
Napełnij okroshkę wodą mineralną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy