Jeśli uważasz, że do przygotowania klasycznego Kharcho potrzebne są specjalne umiejętności kulinarne-tak nie jest! Co więcej, przepis można łatwo uprościć i jest to opcja, którą dziś proponuję. Prosta, ale równie pyszna zupa kharcho!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na kawałki, zalej wodą i gotuj do miękkości-około 1.5 godziny.
Posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut, aż będzie miękka.
Obierz pomidory ze skóry i drobno posiekaj. Wyślij połowę do cebuli.
Dusić warzywa przez 5-7 minut.
Włóż pokrojone ziemniaki, ryż i pozostałe pomidory do gotującego się bulionu. Gotuj przez 15-20 minut.
Dodaj smażenie i przyprawy i gotuj przez kolejne 5-10 minut.
Dodaj czosnek z ziołami do Kharcho i pozwól mu trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy