Ta marynata jest bardzo daleka od klasycznej, przynajmniej dlatego, że trafiają do niej pomidory. Poza tym wolę gotować na bazie płatków ryżowych. W przeciwnym razie przepis nie różni się zbytnio. Następnie powiem ci więcej!
Składniki
- bulion mięsny - 1.5-2 L
- liść laurowy - 2 kawałki
- ryż - 80 g
- ogórki kiszone - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w paski, ziemniaki w kostkę, zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę.
Wyślij ziemniaki i ryż do wrzącego bulionu, gotuj przez 10-15 minut.
Dodaj liść laurowy i marchewkę z cebulą, gotuj przez kolejne 10 minut.
Obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj pomidory.
Wyślij pomidory, koncentrat pomidorowy i ogórki do marynaty. Dopraw do smaku.
Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy