pierwsze dania 04.02.2022

marokańska zupa z ciecierzycy i fasoli

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marokańska zupa z ciecierzycą i fasolą
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Jeśli zwykłe codzienne zupy są już zmęczone, wypróbuj ten przepis w stylu marokańskim. Podstawą są rośliny strączkowe, a konkretnie fasola i ciecierzyca. Możesz wziąć zieloną fasolę lub cokolwiek innego według własnego gustu. Ale bądź przygotowany, aby poczekać, aż się ugotują.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ciecierzycę i fasolę przez noc i gotuj po południu, aż będą gotowe zgodnie z instrukcją. Zwykle zajmuje to do godziny.

Zagotuj bulion warzywny i dodaj posiekaną marchewkę i rośliny strączkowe.

Po 5 minutach dodaj posiekane pomidory, chili, czosnek i wszystkie przyprawy.

Po kolejnych 5 minutach dodaj bazylię i trawę cytrynową, wymieszaj i dopraw zupę sokiem z cytryny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy