napoje 22.04.2023

Kawa Mokka

15 min
1 porcja
Kawa Mokka
sripfoto, stock.adobe.com
0

Aby cieszyć się pyszną kawą Mokka (aka mokcacino), nie musisz iść do najbliższej kawiarni. Podaruj sobie i swoim bliskim aromatyczny napój kawowy, przygotowany w domu z miłością i troską. Twój poranek będzie pyszny i naprawdę miły!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść połowę tabliczki czekolady mlecznej (50 g) w łaźni wodnej.

W Turku zaparz mocną kawę, odcedź.

Podgrzej mleko, ale nie gotuj. Dodatkowo możesz ubić mleko za pomocą cappuccinatora, aż się spieni.

Wlej 20 ml gorącej wody do rozpuszczonej czekolady, mieszaj, aż będzie gładka. Otrzymasz rodzaj syropu czekoladowego.

Wlej syrop czekoladowy do wysokiej szklanki lub filiżanki.

Następnie wlej gorące mleko i odcedzoną kawę cienkim strumieniem wzdłuż ściany szklanki.

Udekoruj napój bitą śmietaną i mielonym cynamonem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy