przekąski 25.07.2023

papryka po koreańsku

15 min
4 porcje
Bułgarska papryka po koreańsku
qwartm, stock.adobe.com
0

Pikantna przekąska będzie odpowiednim dodatkiem do puree, makaronu lub owsianki. Bułgarska papryka jest przygotowywana po koreańsku po prostu, bez obróbki cieplnej, marynowania i innych skomplikowanych czynności. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i pokrój w paski.

Obierz cebulę i posiekaj.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce i umieść w misce.

Dodaj zmielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i gorący olej. Wymieszaj i odłóż na bok na 5 minut.

Połącz paprykę, cebulę i marchewkę. Dodaj ocet, sól i sezam.

Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy