Lepsze niż kurczak z grzybami i serem mogą być tylko grzyby nadziewane kurczakiem i serem. Aby przekąska dokładnie się udała, wybierz duże, świeże i całe czapki bez uszkodzeń. Pożądane jest, aby były mniej więcej tego samego rozmiaru.
Składniki
- pieczarki - 600 g
- filet z kurczaka - 200 g
- ser - 200 g
- śmietana - 3 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- koperek - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze umyj grzyby i oddziel czapki od nóg. Drobno posiekaj nogi.
Pokrój kurczaka tak drobno, jak to możliwe, lub po prostu przepuść go przez maszynę do mięsa.
Posiekaj warzywa i zetrzyj ser na grubej tarce.
Lekko podsmaż kurczaka w oleju roślinnym, dodaj posiekane nogi i smaż przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-5 minut.
Wymieszaj kurczaka z nogami, prawie cały ser, zioła i przyprawy do smaku.
Delikatnie nadziewaj czapki grzybowe, posyp pozostałym serem na wierzchu i piecz przez 15-20 minut w 190 stopniach.