przekąski 22.01.2022

nadziewane pieczarki z kurczakiem i serem

45 min
6 porcji
Nadziewane pieczarki z kurczakiem i serem
marysckin, stock.adobe.com
0

Lepsze niż kurczak z grzybami i serem mogą być tylko grzyby nadziewane kurczakiem i serem. Aby przekąska dokładnie się udała, wybierz duże, świeże i całe czapki bez uszkodzeń. Pożądane jest, aby były mniej więcej tego samego rozmiaru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze umyj grzyby i oddziel czapki od nóg. Drobno posiekaj nogi.

Pokrój kurczaka tak drobno, jak to możliwe, lub po prostu przepuść go przez maszynę do mięsa.

Posiekaj warzywa i zetrzyj ser na grubej tarce.

Lekko podsmaż kurczaka w oleju roślinnym, dodaj posiekane nogi i smaż przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-5 minut.

Wymieszaj kurczaka z nogami, prawie cały ser, zioła i przyprawy do smaku.

Delikatnie nadziewaj czapki grzybowe, posyp pozostałym serem na wierzchu i piecz przez 15-20 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy