przekąski 26.06.2023

Julien z rapanów

35 min
2 porcje
Julienne z rapanów
Guzel, stock.adobe.com
0

Różnorodność kulinarna nigdy nie przestaje zadziwiać. Dziś w kolejce julien z rapanów. Owoce morza bardzo harmonijnie łączą się ze śmietaną, serem i soczystymi grzybami. Przepis wykorzystuje minimum przypraw, aby nie zagłuszyć subtelnego smaku morskich przysmaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rapany obierz, dokładnie opłucz i posiekaj.

Posiekaj pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pieczarki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj rapany, wino, mielony pieprz i sól. Gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.

Osobno na suchej patelni usmażyć mąkę na złoty kolor.

Na patelni z rapanami dodaj śmietanę i smażoną mąkę. Mieszaj i duś wszystko razem przez 2-3 minuty.

Umieść obrabiany przedmiot w wysmarowanych foremkach i posyp serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy