Uwielbiam gotować sajgonki z szeroką gamą dodatków. Najważniejsze-to wypełnienie powinno być lekkie. Na przykład kurczak z warzywami. Świetna codzienna przekąska na co dzień, na piknik, a nawet na wakacje.
Składniki
- papier ryżowy - 1 opakowanie
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- sałata - 1 pęczek
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- musztarda - 1 CZ. l.
- majonez - 3 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj filet z kurczaka przyprawami, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.
Pokrój kurczaka w cienkie plasterki, a wszystkie warzywa w paski.
Połącz majonez, sos sojowy, musztardę i zmiażdżony czosnek.
Namocz papier ryżowy.
Rozłóż liść sałaty i resztę nadzienia.
Dodaj trochę sosu i zwiń bułki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy