przekąski 09.07.2023

sajgonki z kurczakiem i warzywami

40 min
2 porcje
Sajgonki z kurczakiem i warzywami
pisit38, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować sajgonki z szeroką gamą dodatków. Najważniejsze-to wypełnienie powinno być lekkie. Na przykład kurczak z warzywami. Świetna codzienna przekąska na co dzień, na piknik, a nawet na wakacje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj filet z kurczaka przyprawami, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.

Pokrój kurczaka w cienkie plasterki, a wszystkie warzywa w paski.

Połącz majonez, sos sojowy, musztardę i zmiażdżony czosnek.

Namocz papier ryżowy.

Rozłóż liść sałaty i resztę nadzienia.

Dodaj trochę sosu i zwiń bułki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy