marynowane buraki po koreańsku

3 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane buraki po koreańsku
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Chcesz czegoś nowego i oryginalnego? Spróbuj zrobić marynowane buraki po koreańsku! Ma niepowtarzalny smak, który łączy się z różnymi potrawami i jest szczególnie dobry jako przekąska. Bogaty zapach i piękny wygląd-wszystko to przyciąga od razu.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • czosnek - 3 g
  • Chili - 1 rzecz
  • przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 1 art.
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 20 g
  • ocet - 60 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki przez 15-20 minut we wrzącej wodzie. Ostudź, obierz i zetrzyj.

Zmiel czosnek i chili. Wymieszaj wszystkie składniki razem.

Pozostaw obrabiany przedmiot na 2 godziny i włóż do sterylnych słoików z uwolnionym sokiem.

Sterylizuj przez 15 minut i zwiń buraki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy