Złap ciekawy i niezwykły przepis na zupę grochową z zieloną fasolką. Spodoba się tym, którzy bardziej lubią lekkie zupy warzywne niż obfite i bogate zupy puree, które najczęściej uzyskuje się z suszonego groszku.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5 L
- groszek (zielony) – 200 g
- fasolka szparagowa - 140 g
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- rzodkiewka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w mniej więcej takie same paski.
Zagotuj bulion warzywny, dodaj ziemniaki, rzodkiewkę i marchewkę i gotuj przez 5-7 minut.
Dodaj resztę warzyw, fasolę i groszek, a po 5 minutach pastę pomidorową.
Dopraw zupę i po kolejnych 3-5 minutach zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy