pierwsze dania 08.03.2023

barszcz z buraczkami i rzodkiewką

2 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z burakami i rzodkiewką
fotografermen, stock.adobe.com
0

Taki Barszcz spodoba się wszystkim miłośnikom oryginalnych interpretacji klasycznych przepisów. Oprócz tradycyjnych buraków proponuję dodać do niego rzodkiewkę, kiszoną kapustę i więcej przypraw! Wybierz przyprawy według własnego gustu, a resztę opowiem dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki, marchewki i rzodkiewki. Posiekaj cebulę i ziemniaki, opłucz i wyciśnij kapustę.

W trybie smażenia bezpośrednio w powolnej kuchence smaż cebulę na oleju przez około 5 minut.

Dodaj marchewkę, buraki, rzodkiewkę i koncentrat pomidorowy. Smaż jeszcze przez kilka minut.

Dodaj kapustę i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj pokrojone żeberka i ziemniaki, dopraw, zalej Barszcz wodą i gotuj w trybie "Zupa" lub "duszenie" przez półtorej godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy