Taki Barszcz spodoba się wszystkim miłośnikom oryginalnych interpretacji klasycznych przepisów. Oprócz tradycyjnych buraków proponuję dodać do niego rzodkiewkę, kiszoną kapustę i więcej przypraw! Wybierz przyprawy według własnego gustu, a resztę opowiem dalej.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 400 g
- Burak - 2 kawałki
- rzodkiewka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 300 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj buraki, marchewki i rzodkiewki. Posiekaj cebulę i ziemniaki, opłucz i wyciśnij kapustę.
W trybie smażenia bezpośrednio w powolnej kuchence smaż cebulę na oleju przez około 5 minut.
Dodaj marchewkę, buraki, rzodkiewkę i koncentrat pomidorowy. Smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj kapustę i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pokrojone żeberka i ziemniaki, dopraw, zalej Barszcz wodą i gotuj w trybie "Zupa" lub "duszenie" przez półtorej godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy