pierwsze dania 22.01.2022

pikantna jesienna zupa

1 godz. 40 min.
6 porcji
Ostra jesienna zupa
Tkachenko Alexey, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić tę zupę w chłodne, szare dni, ponieważ świetnie się rozgrzewa. Bogaty bulion, mięso, warzywa, zioła – a czego jeszcze potrzebujesz? Mój sekret gotowania tkwi w pikantnych przyprawach. Na pewno ci się spodoba, jeśli lubisz ostre.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso, zalej wodą i gotuj do miękkości, usuwając pianę. Wyjmij go z bulionu.

Obierz pomidory i pokrój wszystkie warzywa losowo.

Wyślij ziemniaki do bulionu i podsmaż cebulę, aż będą przezroczyste.

Dodaj do cebuli gotowaną wołowinę, paprykę i pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Dodaj tam chili.

Przenieś pieczeń do zupy i kontynuuj gotowanie, aż ziemniaki będą gotowe.

5 minut przed końcem dodaj przyprawy i liść laurowy, a zaraz potem zmiażdżony czosnek i posiekane zioła.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy