Zwracam uwagę na inny sposób na doskonałe uzupełnienie mieszanki. Zielony groszek! I polecam wziąć puszkę. Dobrze pasuje do samej koncepcji takiego pierwszego dania z oliwkami i piklami.
Składniki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- oliwki - 1 Bank
- zielony groszek (w puszkach) – 150 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- szynka - 150 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- parówki - 150 g
- kiełbasy myśliwskie - 150 G
- rosół z kurczaka - 1.5-2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki w kostkę.
Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i wszystkie produkty mięsne. Gotuj, aż ziemniaki będą w połowie ugotowane.
Podsmaż cebulę z marchewką, dodaj pomidora i wymieszaj. Dodaj ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyślij smażoną zupę i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Dodaj oliwki i groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy