Solanka jest dobra, ponieważ jest przygotowywana dosłownie ze wszystkich dostępnych zapasów. Na przykład, jeśli w lodówce pozostanie kawałek wędzonej kiełbasy, będzie to doskonała baza do tego przepisu. A co jeszcze możesz dodać, Czytaj dalej.
Składniki
- wędzona kiełbasa - 200 g
- wędzony kurczak - 200 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- boczek - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ogórek solanka - 150 ml
- oliwki - 2 garści
- ziemniaki - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki na średnie kawałki. Polej produkty mięsne, ziemniaki, cebulę i marchewkę bulionem lub wodą.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu, aż ziemniaki ugotują się pod przykryciem.
Na kilka minut przed końcem dodaj solankę, koncentrat pomidorowy, ogórki kiszone i oliwki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy