pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z rzodkiewką i selerem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z rzodkiewką i selerem
nesavinov, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dodawać różne warzywa korzeniowe i korzenie do barszczu, ponieważ pasują tutaj bardzo harmonijnie. Dziś spróbujmy urozmaicić tradycyjny Ukraiński przepis rzodkiewką i korzeniem selera. A jednocześnie obejdziemy się bez smażenia!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj drobno posiekane ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Pokrój resztę warzyw w paski. Wyślij wszystko do ziemniaków i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dopraw Barszcz do smaku, dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj przez kolejne 7 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy