Uwielbiam dodawać różne warzywa korzeniowe i korzenie do barszczu, ponieważ pasują tutaj bardzo harmonijnie. Dziś spróbujmy urozmaicić tradycyjny Ukraiński przepis rzodkiewką i korzeniem selera. A jednocześnie obejdziemy się bez smażenia!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Burak - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- rzodkiewka - 1 rzecz
- korzeń selera - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj drobno posiekane ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Pokrój resztę warzyw w paski. Wyślij wszystko do ziemniaków i gotuj przez kolejne 20 minut.
Dopraw Barszcz do smaku, dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj przez kolejne 7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy