pierwsze dania 22.01.2022

Rassolnik & 171; Moskiewski & 187;

1 godz. 25 min.
4 porcje
Rassolnik
natalikaevsti, stock.adobe.com
0

Kuchnia rosyjska jest szeroko znana na całym świecie, a niesamowite potrawy z Moskwy są nie tylko niezwykle smaczne, ale także mają pewien odcień wyrafinowania, szlachetności. Skosztuj pysznej marynaty "Moskiewskiej", a zrozumiesz, o co chodzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz, opłucz i namocz nerki wołowe przez pół godziny. Zmieniaj wodę co 5-10 minut.

Wlej umytą jęczmień jęczmienny do wrzącego bulionu i gotuj przez 40 minut po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, obrane ziemniaki, seler, cebulę i korzeń pietruszki. Zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj seler, korzeń pietruszki i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

W osobnym pojemniku zalej nerki wrzącą wodą, zagotuj i wrzuć do durszlaka. Powtórz procedurę trzy razy.

Nerki wołowe lekko ostudzić i pokroić.

Wlej ziemniaki, ogórki, smażenie i nerki na patelnię z jęczmieniem jęczmiennym. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem przez 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy