pierwsze dania 13.11.2022

zupa harcho z kurczaka z ryżem w domu

2 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa kharcho z kurczaka z ryżem w domu
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Do przygotowania tradycyjnej gruzińskiej zupy używa się wołowiny. Ale dla odmiany wołowinę można łatwo zastąpić kurczakiem. To bardzo aromatyczne, pikantne i pikantne danie spodoba się każdemu, kto choć raz spróbuje go na twoim stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpocznij gotowanie kharcho z kurczakiem i ryżem od przygotowania bulionu. Aby to zrobić, włóż kurczaka do rondla, zalej zimną wodą i gotuj przez 20 minut, usuwając pianę.

Wyjmij mięso, oddziel je od kości, pokrój w kostkę lub rozerwij na paski. Wyślij mięso z powrotem do bulionu, sól.

Dodaj umyty ryż do bulionu i gotuj do połowy ugotowanego.

Na patelni rozgrzej olej, włóż drobno posiekaną cebulę i czosnek na patelnię i smaż na złoty kolor. Dodaj do niego koncentrat pomidorowy i smaż jeszcze przez kilka minut.

Do makaronu dodaj chmiel-suneli, liść laurowy i paprykę. Dodaj pikantny dressing do bulionu i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Zmiel orzechy włoskie w moździerzu lub drobno posiekaj. Możesz również pokroić kilka gałązek kolendry. Dodaj orzechy i kolendrę pod koniec gotowania zupy i gotuj przez kolejne 3-4 minuty.

Pozostaw zupę na 20 minut, aby wszystkie składniki zostały nasycone aromatycznymi przyprawami. Podawaj zupę z ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy