pierwsze dania 22.01.2022

rosół mięsny z makaronem

1 godz. 40 min.
4 porcje
Rosół mięsny z makaronem
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Makaron jest nieodłącznym atrybutem kuchni orientalnej w całej jej różnorodności. Większość pierwszych dań opiera się na jednej zasadzie: bogaty bulion, więcej makaronu i wszelkie dodatki na wierzchu. Proponuję najpierw przygotować podstawowy przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij mięso i obrane marchewki zimną wodą i gotuj na małym ogniu bez przykrycia przez około 1,5 godziny, usuwając pianę. Wyjmij mięso i marchewkę.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na maśle na złoty kolor. Dodaj do niego kurkumę i wymieszaj.

Zagotuj bulion, dodaj cebulę i makaron i gotuj przez 4-5 minut. Na samym końcu dodaj sól i czarny pieprz.

Udekoruj bulion z makaronem posiekanymi ziołami i plasterkami marchewki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy