Do takiej pikantnej marynaty wolę używać małych, pikantnych korniszonów. Najlepiej jest wziąć zapasy domowe. Ale jeśli nie robisz półfabrykatów, to nie ma znaczenia. Zapraszam do zakupu sprawdzonego słoika w najbliższym supermarkecie.
Składniki
- rosół z kurczaka - 2 L
- jęczmień - 80 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- korniszony (marynowane) – 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i zagotuj w nim jęczmień zgodnie z instrukcją.
Drobno posiekaj ziemniaki, marchewkę i cebulę. Wyślij do bulionu i gotuj do miękkości.
Dodaj posiekane korniszony i przyprawy. Gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy