Majonez doskonale uzupełnia okroshkę, jeśli dodasz go bez fanatyzmu. Radzę połączyć go z nalewaniem wody mineralnej lub bulionu. Co więcej, bulion okazuje się znacznie bardziej satysfakcjonujący-pełne pierwsze danie dla całej rodziny.
Składniki
- ziemniaki - 4 kawałki
- gotowana kiełbasa - 300 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- ogórki - 4 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- Zieleń - 1 pęczek
- majonez - 200 g
- bulion mięsny - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i jajka do miękkości.
Drobno posiekaj wszystkie składniki w kostkę i posiekaj zioła i zieloną cebulę.
Wymieszaj wszystko z majonezem i dodaj przyprawy, jeśli chcesz.
Przykryj okroshkę zimnym bulionem i ponownie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy