Smaczniejsza niż klasyczna puree z groszku może być tylko puree z groszku z warzywami. W przepisie powiem ci, co do niego dodać i jakie inne ciekawe opcje zdecydowanie powinieneś spróbować. Ale jeśli chcesz, możesz łatwo zmienić skład według własnego uznania-zasada jest taka sama.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5 L
- groszek - 400 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- por - 1 rzecz
- korzeń selera - 1 rzecz
- koperek - 5 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz groszek, opłucz i gotuj w bulionie warzywnym do miękkości.
Pokrój ziemniaki, por i marchewkę, posiekaj korzeń selera i wyślij tam. Gotuj, aż warzywa się ugotują.
Dodaj przyprawy, posiekany koperek, czosnek i chili. Ubij zupę blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy