pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z kolendrą

30 min
4 porcje
Zupa grochowa z kolendrą
naltik, stock.adobe.com
0

Do tej zupy grochowej potrzebny będzie świeży lub mrożony zielony groszek. A także – filet z kurczaka, kolendra i kilka innych składników, o których opowiem dalej. Podawaj z kwaśną śmietaną, serem śmietankowym lub innymi dodatkami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel kurczaka w blenderze, dodając wodę, aż będzie gładka.

Doprowadź pozostałą wodę do wrzenia, dodaj groszek i gotuj przez 5 minut.

Zmiel pory czosnkiem, usmaż na oliwie z oliwek i wyślij do groszku.

Wyślij tam kurczaka, wymieszaj i gotuj przez kolejne 7 minut.

Dodaj posiekaną kolendrę i przyprawy i zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy