Do tej zupy grochowej potrzebny będzie świeży lub mrożony zielony groszek. A także – filet z kurczaka, kolendra i kilka innych składników, o których opowiem dalej. Podawaj z kwaśną śmietaną, serem śmietankowym lub innymi dodatkami do smaku.
Składniki
- zielony groszek - 300 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- woda - 1.5 l
- kolendra - 1 pęczek
- por - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka w blenderze, dodając wodę, aż będzie gładka.
Doprowadź pozostałą wodę do wrzenia, dodaj groszek i gotuj przez 5 minut.
Zmiel pory czosnkiem, usmaż na oliwie z oliwek i wyślij do groszku.
Wyślij tam kurczaka, wymieszaj i gotuj przez kolejne 7 minut.
Dodaj posiekaną kolendrę i przyprawy i zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy