Na pierwszy rzut oka wydaje się, że trudno zaskoczyć zupą puree z zielonego groszku. Ale w rzeczywistości łatwo je urozmaicić, dodając tylko kilka niezwykłych składników. Na przykład ta opcja ze szpinakiem i chili.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 300 g
- szpinak - 100 g
- Chili - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 20 g
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości. Odłóż filety na inne potrawy i odcedź bulion.
Wyślij groszek i szpinak do bulionu, gotuj przez 5 minut. Zmiel wszystko blenderem.
Cienko pokrój paprykę i chili, smaż na oliwie z oliwek do miękkości. Włóż do zupy.
Posyp wszystko posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy