pierwsze dania 22.01.2022

ucho pstrąga z ziemniakami i pieczarkami

45 min
6 porcji
Ucho pstrąga z ziemniakami i pieczarkami
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Ten przepis pożyczyłem kiedyś od mojej przyjaciółki. Doskonale gotuje ryby, więc każde danie okazuje się prawdziwym arcydziełem. Mówię więc szczegółowo, jak gotować ucho pstrąga z ziemniakami i pieczarkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pstrąg z łusek, wypatrosz, posiekaj i spłucz.

Pokrój pieczarki, przygotowane pory, ziemniaki i marchewkę.

Złóż pstrąga, czarne ziarna pieprzu i liście laurowe na patelnię. Wlej zimną wodę i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Dodaj ziemniaki, marchewkę, pieczarki i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj pory, sól i po 5 minutach wyłącz.

Dodaj tymianek, przykryj i zaparzaj przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy