Okroshka z wędzonym mięsem nie jest najczęstszą opcją i na próżno. Okazuje się bardzo smaczny, satysfakcjonujący i aromatyczny! A podczas serwowania możesz dodać trochę więcej zieleni i kilka łyżek kwaśnej śmietany lub majonezu.
Składniki
- wędzone - 300 g
- szczypiorek - 1 pęczek
- koperek - 1 pęczek
- jaja kurze - 3 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kwas - 1 L
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zdemontuj i drobno posiekaj wędzone mięso. Lekko podsmaż na patelni, aby uzyskać smak.
Ugotuj ziemniaki i jajka i pokrój w drobną kostkę.
Posiekaj cebulę i wszystkie zioła, dodaj musztardę i wymieszaj wszystko razem.
Napełnij okroshkę kwasem. W razie potrzeby podawaj ze śmietaną lub majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy