Pomidory to jeden z najłatwiejszych i najtańszych sposobów na urozmaicenie zupy grochowej. W tym klasyczny przepis z wędzonkami i kiełbaskami. Chociaż sugeruję odejście od tradycji jeszcze bardziej i użycie groszku w puszkach.
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 150 g
- wędzone - 150 g
- kolendra - 0.5 pęczek
- zielony groszek (w puszkach) – 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i paprykę, zetrzyj marchewki. Smaż przez kilka minut.
Dodaj mielony czosnek, chili, posiekane kiełbaski i wędzone mięso. Smaż przez kolejne 2 minuty.
Napełnij wszystko wodą i zagotuj.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj zupę do miękkości.
Obierz pomidory i drobno posiekaj. Wyślij do zupy z groszkiem w puszkach i przyprawami.
Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut, posyp posiekaną kolendrą i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy