pierwsze dania 14.03.2022

marynata z grzybami

45 min
4 porcje
Marynata z grzybami
EVGENII, stock.adobe.com
0

W naszym domu wierzą święci: nie ma takiego dania, które można zepsuć grzybami. Więc idą do marynaty prawie jak krewni. Jeśli są leśne, możesz je wziąć, a zwykłe pieczarki będą wystarczające.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę.

Wyślij ziemniaki i ryż do wrzącego bulionu, gotuj przez 10-15 minut.

Podsmaż cebulę z grzybami, aż wilgoć wyparuje.

Wyślij marchewkę, smażony i topiony ser do zupy. Kontynuuj gotowanie, aż ser się rozpuści.

Dodaj ogórki i przyprawy i gotuj marynatę przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy