W naszym domu wierzą święci: nie ma takiego dania, które można zepsuć grzybami. Więc idą do marynaty prawie jak krewni. Jeśli są leśne, możesz je wziąć, a zwykłe pieczarki będą wystarczające.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5-2 L
- Grzyby - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- ryż - 80 g
- ser topiony - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę.
Wyślij ziemniaki i ryż do wrzącego bulionu, gotuj przez 10-15 minut.
Podsmaż cebulę z grzybami, aż wilgoć wyparuje.
Wyślij marchewkę, smażony i topiony ser do zupy. Kontynuuj gotowanie, aż ser się rozpuści.
Dodaj ogórki i przyprawy i gotuj marynatę przez kolejne 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy