pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z tartymi burakami

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z tartymi burakami
istetiana, stock.adobe.com
0

Ten przepis nie różni się składem, ale sposobem przygotowania. W szczególności sposób przygotowania buraków, których nie trzeba wcześniej smażyć ani dusić. Mówię Ci, jak zrobić wszystko poprawnie i pięknie, aby zachować smak i bogaty kolor potrawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10 minut.

Posiekaj marchewki z cebulą i smaż do miękkości.

Wyciśnij kiszoną kapustę, dodaj do smażenia i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj sos pomidorowy i bulion, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut pod przykryciem.

Gdy ziemniaki będą prawie gotowe, wyślij starte buraki do barszczu. A po 5 minutach-smażenie i przyprawy.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy