Ten przepis nie różni się składem, ale sposobem przygotowania. W szczególności sposób przygotowania buraków, których nie trzeba wcześniej smażyć ani dusić. Mówię Ci, jak zrobić wszystko poprawnie i pięknie, aby zachować smak i bogaty kolor potrawy.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Burak - 3 kawałki
- ziemniaki - 5 sztuk
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sos pomidorowy - 100 g
- kapusta kiszona - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10 minut.
Posiekaj marchewki z cebulą i smaż do miękkości.
Wyciśnij kiszoną kapustę, dodaj do smażenia i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj sos pomidorowy i bulion, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut pod przykryciem.
Gdy ziemniaki będą prawie gotowe, wyślij starte buraki do barszczu. A po 5 minutach-smażenie i przyprawy.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy