pierwsze dania 10.07.2022

solanka ze śmietaną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka ze śmietaną
aleksashka_89, stock.adobe.com
0

Taka niezwykła solanka podbija od pierwszych łyżek. Wydawałoby się, że w jednym garnku jest tak wiele niestosownych produktów, ale jednocześnie okazuje się zaskakująco smaczną i harmonijną zupę. Prawdziwe znalezisko tradycyjnej kuchni rosyjskiej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę i kurczaka wodą. Dodaj obraną marchewkę, jedną cebulę, korzeń pietruszki i przyprawy. Gotuj przez około godzinę.

Odcedź bulion, wyrzuć warzywa i drobno posiekaj mięso. Tam pokrój pozostałe produkty mięsne i wróć wszystko do bulionu.

Podsmaż drugą cebulę na patelni i wymieszaj z mąką. Dodaj ogórki, oliwki, pomidory i solankę, Duś przez kilka minut i wyślij do rondla.

Gotuj wszystko razem przez 10 minut, wlej śmietanę, zagotuj mieszankę i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy