Taka niezwykła solanka podbija od pierwszych łyżek. Wydawałoby się, że w jednym garnku jest tak wiele niestosownych produktów, ale jednocześnie okazuje się zaskakująco smaczną i harmonijną zupę. Prawdziwe znalezisko tradycyjnej kuchni rosyjskiej!
Składniki
- wołowina - 600 g
- udka z kurczaka - 3 kawałki
- kiełbasy myśliwskie - 100 g
- szynka - 200 g
- wędzony kurczak - 200 g
- korzeń pietruszki - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- ogórek solanka - 200 ml
- oliwki - 100 G
- mąka - 1 art.
- śmietana - 200 ml
- Pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę i kurczaka wodą. Dodaj obraną marchewkę, jedną cebulę, korzeń pietruszki i przyprawy. Gotuj przez około godzinę.
Odcedź bulion, wyrzuć warzywa i drobno posiekaj mięso. Tam pokrój pozostałe produkty mięsne i wróć wszystko do bulionu.
Podsmaż drugą cebulę na patelni i wymieszaj z mąką. Dodaj ogórki, oliwki, pomidory i solankę, Duś przez kilka minut i wyślij do rondla.
Gotuj wszystko razem przez 10 minut, wlej śmietanę, zagotuj mieszankę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy