pierwsze dania 09.11.2022

zupa z wędzonymi żeberkami wieprzowymi

1 godz. 30 min.
8 porcji
Zupa z wędzonymi żeberkami wieprzowymi
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Jednym z najpopularniejszych rodzajów wędzonych wędlin do robienia domowych zup są żeberka wieprzowe. Są niedrogie, łatwe w przygotowaniu i mają niesamowicie jasny i wyrazisty smak. Zastanówmy się, jak skorzystać z tych korzyści.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij groszek wodą przez noc.

Pokrój żeberka, zalej wodą i gotuj przez pół godziny. Odcedź bulion i odłóż mięso na bok.

Do gotującego się bulionu dodaj umyty groszek i gotuj przez 20 minut.

Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 20 minut.

W tym czasie smaż posiekaną cebulę z marchewką przez kilka minut, a następnie wyślij ją do zupy.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut. W razie potrzeby dodaj pomidora lub pomidora.

5 minut przed gotowaniem dodaj warzywa, przyprawy, posiekane mięso z żeber i wędzonego mięsa do zupy.

Pozwól zupie zaparzyć się pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy