Im więcej mięsa lub produktów mięsnych trafia do zupy grochowej – tym lepiej. I nie musisz używać całego kawałka wieprzowiny lub wołowiny. Mówię Ci, jak ugotować świetną codzienną wersję z boczkiem i kiełbaskami.
Składniki
- boczek - 200 g
- parówki - 200 g
- groszek - 400 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- korzeń selera - 1 rzecz
- korzeń pietruszki - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej wodą groszek i grubo posiekane korzenie, gotuj do miękkości.
Zmielić część masy blenderem i wymieszać z pozostałą do pożądanej konsystencji.
Pokrój ziemniaki, cebulę, marchewkę i kiełbaski. Wyślij do zupy i gotuj przez 15 minut.
Lekko podsmaż boczek i włóż do zupy. Gotuj jeszcze przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy