pierwsze dania 21.02.2022

zupa grochowa z boczkiem i parówkami

45 min
4 porcje
Zupa grochowa z boczkiem i kiełbaskami
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Im więcej mięsa lub produktów mięsnych trafia do zupy grochowej – tym lepiej. I nie musisz używać całego kawałka wieprzowiny lub wołowiny. Mówię Ci, jak ugotować świetną codzienną wersję z boczkiem i kiełbaskami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej wodą groszek i grubo posiekane korzenie, gotuj do miękkości.

Zmielić część masy blenderem i wymieszać z pozostałą do pożądanej konsystencji.

Pokrój ziemniaki, cebulę, marchewkę i kiełbaski. Wyślij do zupy i gotuj przez 15 minut.

Lekko podsmaż boczek i włóż do zupy. Gotuj jeszcze przez kilka minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy