Idealna letnia zupa z zielonego groszku ze świeżą miętą i sokiem z cytryny spodoba się każdemu, kto nie boi się kulinarnych eksperymentów. Radzę ugotować go na bulionie z kurczaka, aby nie był całkowicie mdły.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 300 g
- śmietana (tłuste) – 200 ml
- pietruszka - 0.5 pęczek
- mięta - 0.5 pęczek
- cytryna - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka w blenderze, dodając wodę, aby uzyskać wygodną konsystencję.
Zagotuj 1-1, 5 l wody, dodaj masę z kurczaka i gotuj przez 10 minut, mieszając.
Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i miętę, zmiel wszystko blenderem i wlej śmietanę do pożądanej konsystencji.
Zagotuj zupę, dopraw do smaku i skrop sokiem z cytryny dla smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy