pierwsze dania 18.03.2022

świeża zupa grochowa z miętą

30 min
4 porcje
Świeża zupa grochowa z miętą
Ildi, stock.adobe.com
0

Idealna letnia zupa z zielonego groszku ze świeżą miętą i sokiem z cytryny spodoba się każdemu, kto nie boi się kulinarnych eksperymentów. Radzę ugotować go na bulionie z kurczaka, aby nie był całkowicie mdły.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel kurczaka w blenderze, dodając wodę, aby uzyskać wygodną konsystencję.

Zagotuj 1-1, 5 l wody, dodaj masę z kurczaka i gotuj przez 10 minut, mieszając.

Dodaj groszek i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i miętę, zmiel wszystko blenderem i wlej śmietanę do pożądanej konsystencji.

Zagotuj zupę, dopraw do smaku i skrop sokiem z cytryny dla smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy